Вітаю Вас, Гість | RSS
П`ятниця, 29.03.2024, 10:08
Головна » 2017 » Травень » 14 » Брати по зброї: Шосе Ада: огляд
19:05
Брати по зброї: Шосе Ада: огляд

Після проходження нових " Братів по зброї " виникає стійке відчуття дежавю. Знайоме настільки, що його знаходиш всюди, на всіх рівнях, навіть в меню і мультіплеере. Чітко віє першою частиною. 

Робота над помилками? 

У нашого протеже життя зазвичай ненудна. Він то рятує світ, то вступає в випадкові зв'язки з красивими жінками, то стріляє в поганців, залишаючись неушкодженим. Розробники з Gearbox Software пішли набагато далі: наліт документалізма і філософського погляду на військове життя з оригіналу змінився галюцинаціями, бездоганно поставленими сценками та ... містикою.

Брати по зброї: Шосе Ада

Ось нічим хлопцеві зайнятися - з літачком бігає!

Це як у Хічкока - до останнього не віриш в те, що вбивцею виявився звичайна людина. Сюжет в Brothers in Arms: Hell's Highway крутиться навколо: "а" - таємничого іменного пістолета, "бе" - докорів сумління, і, нарешті, "ве" - життя поза боєм, в казармах і тимчасових притулках солдатів. Всі три лінії плавно сплітаються, перетинаються і взагалі подаються гармонійно. А вже на роликах не економили - рідко де операторський план дає осічку і показує героя не в ореолі героїзму або "Засмучений". Подібний праця повинна бути помічений, тому досить тривалі вступу ми переглядаємо без можливості відразу перейти до гри. Нема для першого разу кнопки "пропустити", розумієте? 

Оскільки на екрані розгортається справжнє полігональне кіно, графіка зобов'язана не просто блищати, а сяяти. Так і вийшло - ніяких сірих палітр, виключно яскраві і соковиті кольори. На димової гранати без праці читається передбачуваний колір майбутньої завіси, під нігтями у бійців зібралася бруд ... Рідкісний випадок, коли беруть не різноманітними HDR-ефектами, а ще й деталями.

Брати по зброї: Шосе Ада

Ворогам нема на що сподіватися. Наша вогнева точка для них недосяжна.

Безсмертні коріння

Нова обкладинка, а книга стара. Як і раніше, герой має в розпорядженні декілька загонів (хоча з'явилися і місії, де потрібно молоти противників поодинці), які з легким серцем підуть на будь-яку амбразуру. Війна позиційна, а тому будь-який рівень - будь то палаючий нічне містечко або прекрасні луки з овечками - зазвичай являє собою нагромадження стін і окопів. Один загін пірнає за укриття і тисне противника вогнем. Інший, за велінням правої кнопки миші, відважно заходить з флангу. Повторити п'ятдесят разів до наступного епізоду. 

Щоб гравець не занудьгував, йому дали куди більше можливостей, ніж минулого разу. В оригіналі Метт Бейкер міг впасти від усього пари пострілів, якщо висовувався в незручний момент, тут же традиційна "отримав - відлежиться" система здоров'я і камера від третьої особи, як в якомусь Gears Of War . Тепер можна не чекати, поки соратники зроблять всю роботу за тебе, а просто виглядати з-за мішків з піском і поливати вогнем зустрічних-поперечних. 

Тільки це не рятує від нудьги. Ситуації не виглядають різноманітними, ми, по суті, продавлюємо собі шлях до зазначеної на карті точці, а потім вирушаємо до іншої. Ніяких маневрів від противника чекати не варто, оточення або заходу у фланг - і поготів.

Брати по зброї: Шосе Ада

От і все. Наступний!

Бомба в стелі

Залишається лише дивуватися майстерності левел-дизайнерів, які зуміли втілити різноманітні рівні (від занедбаної психіатричної лікарні до старого заводу), слухати хорошу музику і радіти іншим змінам. Вони хоч і виглядають косметичними, зате підтримують інтерес. Расчлененка не претендує на правдоподібність, але посмішку голодного канібала викликає без проблем. Як же - з гранатомета в голову потрапили, а камера сама послужливо наблизилася до місця дії і включила slo-mo. 

Укриття стали руйнують - при наявності достатньої військової потужності можна запросто викурити противника навіть через подвійний цегляної кладки. Особливо це стосується снайперів, за якими легше жахнуть ракетою, ніж довго і болісно підбиратися до їх лежбища.

Брати по зброї: Шосе Ада

За спиною у цих трьох чоловіків сидить цілий загін безжальних американців.

***



Brothers in Arms: Hell's Highway - хороша гра. Єдине, чого їй не вистачає, так це новизни і різноманітності. Кіношні ролики переплітаються з відмінною музикою, управління не викликає нудоти ... І все було б ідеально, якби в один прекрасний момент геймер не розумів, що займається по суті одним і тим же. Втім, якщо з попередніми частинами познайомитися вам не вдалося, то сміливо записуйте гру в розряд високобюджетних хітів. 

Плюси: відмінна графіка; увага до деталей; цікавий сюжет. 
Мінуси: одноманітність.

Переглядів: 762 | Додав: sluty | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024 | uCoz